Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان شهردار جورقان با بیان اینکه ما مخالف الحاق جورقان به همدان هستیم، گفت: با الحاق، جورقان ناخودآگاه به منطقه حاشیه نشین تبدیل می‌شود و پس از الحاق، قیمت زمین چند برابر خواهد شد و به حلبی آباد تبدیل می‌شود که در آن صورت حتی اهالی بومی جورقان نیز توان خانه‌دار شدن را از دست خواهند داد.  

داود احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نارواست که طرح جامع شهری را فقط در حوزه شهرسازی و معماری ببینیم، اظهار کرد: اولین طرح شهری ایران در سال ۱۳۱۰ مصوب شده و متعلق به همدان است و اولین طرح جامع شهری ایران نیز در سال ۱۳۴۵ به بندر انزلی تعلق دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در طرح جامع شهری فقط نباید خیابان و کاربری دیده شود، مطرح کرد: همدان در افق نظام سیاسی کشور صنعتی تعریف نشده است بلکه با عنوان گردشگری تعریف شده است اما در همدان رتبه گردشگری چند است؟ رتبه اول اقتصادی استان همدان ساخت و ساز، رتبه دوم کشاورزی و گردشگری رتبه چهارم یا پنجم را دارد.

احمدی اضافه کرد: در طرح جامع شهری فقط نباید به فکر مسکن باشیم بلکه باید به سایر حوزه‌های شهری نیز توجه شود، در حوزه معماری و شهرسازی آشفتگی‌هایی در نماهای شهری وجود دارد. آیا در طرح جامع این مسائل دیده شده است؟ ساختمان‌هایی که نما دارند فقط در یک نقطه از همدان مشاهده می‌شود و ساختمانی که اول دهه ۹۰ ساخته شده در حال حاضر کهنه شده چراکه نما نیست و اگر مثل آرامگاه بوعلی نما بود از مد نمی‌افتاد.

شهردار جورقان تصریح کرد: هر شهری در هر نقطه از ایران به مراکز استان الحاق شود نه تنها باعث رشد نمی‌شود بلکه پسرفت آن را نیز شاهد خواهیم بود و به سکونتگاه‌ غیر رسمی تبدیل می‌شود.

وی با بیان اینکه جورقان هویتی هزاران ساله‌ دارد، افزود: اسم کهن این شهر گوراوان به معنی گور آهوان است و پرویز اذکایی از آنجا به محل شکار بهرام گور یاد کرده است و اگر این شهر را به همدان ملحق کنیم اصالت آن از بین می‌رود.

احمدی ادامه داد: اگر جورقان بخشی از همدان شود هیچ کسی از رینگ بالای شهر در آن ساکن نمی‌شود و سر ریز جمعیتی استان‌های دیگر در این منطقه سکونت می‌کنند بنابراین شاهد برساخت هویت خواهیم بود و منظور از برساخت هویت چیزی است که وجود ندارد اما تولید می‌شود.

وی افزود: به عبارت دیگر شخصی از روستایی به هر دلیل به شهر مهاجرت می‌کند و نمی‌تواند وارد شهر شود بنابراین در سکونتگاه‌های حاشیه شهر ساکن می‌شود و این موضوع سبب می‌شود افراد با فرهنگ‌های مختلف در کنار هم زندگی کنند و برساخت هویتی شکل می‌گیرد که قبلا وجود نداشته است.

احمدی عنوان کرد: تجربه ثابت کرده است در روستاهایی که قبلا به شهر همدان اضافه شدند آمار ساخت و سازهای غیرمجاز بیشتر شده و قیمت زمین و مسکن نیز افزایش یافته است و اگر جورقان نیز به همدان الحاق شود علاوه بر اینکه به سرنوشت این روستاها دچار می‌شود به حاشیه شهر نیز تبدیل می‌شود.

احمدی راهکار این موضوع را زیاد شدن محدوده شهری جورقان دانست و گفت: این راهکار همان است که برای مریانج اتفاق افتاد و می‌تواند برای جورقان هم عملی شود و باعث می‌شود علاوه بر اینکه مسکن سرشکن شود هویت شهر هم حفظ شود.

شهردار جورقان با اشاره به اینکه همدان کهن‌ترین شهر تاریخی جهان است و شهرها و روستاهای اقماری مانند جورقان، مریانج، مزاگرد، مزدقینه و شورین نیز در اطراف آن وجود داشته است، اظهار کرد: جورقان به گواه تاریخ در زمان ساسانیان محل شکار بوده و در قرون اولیه اسلام نیز سکه جوزانی در آن ضرب می‌شده است و مستندهای تاریخی در این مورد وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم شهری مانند جورقان که ردپا در تاریخ دارد را نابود کنیم، تاکید کرد: الحاق راهکار مناسبی نیست و باید در کل کشور این معضل حل شود.

احمدی بیان کرد: مشاور طرح جامع باید پاسخگو باشد آیا باید زمین کشاورزی به مسکونی تبدیل شود؟ یا باید آب فاضلاب را از چشمه‌های گوارای الوند جدا کنیم؟ بنابراین اگر فکر می‌کنیم به طرح جامع باید تنها شهرساز و معمار انتقاد کنند به آن جفا کرده‌ایم، در طرح جامع شهری باید کشاورز، روانشناس، علوم اجتماعی و... هم دیده شوند.

وی در ادامه اظهار کرد: ما مخالف الحاق جورقان به همدان هستیم زیرا با الحاق، جورقان ناخودآگاه به منطقه حاشیه نشین تبدیل می‌شود، همچنین پس از الحاق، قیمت زمین چند برابر خواهد شد و به حلبی آباد تبدیل می‌شود که در آن صورت حتی اهالی بومی جورقان نیز توان خانه‌دار شدن را از دست خواهند داد.  

شهردار جورقان مطرح کرد: کاش به جای دعوا بر سر طرح جامع، دلسوزان شهر می‌نشستند و طرح جامع را طوری می‌دیدند که افزون بر پاسخگویی در حوزه شهرسازی و معماری به دیگر موضوعات مهم  و سند چشم انداز همچون گردشگری، مهاجر پذیر بودن یا مهاجر شدن، رویکردهای اجتماعی و سایر مسائل مهم حوزه فرهنگ را نیز مورد بررسی قرار می‌دادند. 

احمدی بیان کرد: تصمیمات امروز مسئولان در آینده تاثیرگذار خواهد بود و کاش طرح جامعی را به آینده تحویل ندهیم که اما و اگر داشته باشد و اگر صادقانه و با کار کارشناسی، کارشناسان به این نتیجه برسند که الحاق جورقان و مریانج و شورین گره گشا خواهد بود مخالفت نخواهیم کرد. 

وی در پایان با بیان اینکه ۳۵ درصد جمعیت شهری در مناطق حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیر رسمی و کم برخوردار اما پر توان ساکن هستند، گفت: طرح جامع نباید کاری کند که حتی یک درصد به این رقم افزوده شود بلکه بالعکس باید این عدد را کاهش دهد و اگر این موضوع را تضمین می‌کند جای مخالفت باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طرح الحاق استانی اجتماعی طرح جامع شهری تبدیل می شود طرح جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۶۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الحاق ۴۳ دستگاه خودرو و موتورسیکلت به ناوگان فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرماندهی مرزبانی استان خراسان رضوی ، سردار مجید شجاع در مراسم الحاق خودرویی به ناوگان ترابری مرزبانی استان اظهار کرد: در راستای عملکرد بهتر در انجام مأموریت‌های سازمانی تعداد ۷ دستگاه لندکروز عملیاتی، ۶ دستگاه هایلوکس، یک دستگاه آمبولانس، یک دستگاه لندکروز شیلتر با تجهیزات فاوایی، یک دستگاه سمند و ۲۶ دستگاه موتورسیکلت به ناوگان ترابری فرماندهی مرزبانی استان واگذار شد.

فرمانده مرزبانی خراسان رضوی افزود: همچنین با انجام مکاتبات و پیگیری‌های لازم با شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر، تعداد ۲ دستگاه اتوبوس نیز به این ناوگان ملحق و مورد استفاده سازمانی قرار گرفت.

وی بیان کرد: تعداد یک دستگاه مینی بوس بنز و یک دستگاه وانت کاپرا که از چرخه خدمتی خارج شده بود، بازسازی کامل و به چرخه خدمتی برگشت داده شد.

دیگر خبرها

  • الحاق ۴۳ دستگاه خودرو و موتورسیکلت به ناوگان فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • آغاز فعالیت سامانه ناپایدار همرفتی و وزش شدید باد از فردا
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • هواشناسی اصفهان برای سامانه همرفتی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد